آشنایی با وزنه چدنی و کالیبراسیون

به گزارش سفر ترکیه، یکی از مهمترین ابزارهای زندگی شهرنشینی امروز بشر برای تسهیل زندگی در برج های بلند مرتبه و ساختمان های چند طبقه، آسانسورها و سیستم های بالابر و آسان بر هستند که نقل و انتقال در چنین بناهایی را برای ساکنین و کارکنان آن ها راحت و آسان نموده اند. اگر می توانید تصور کنید که این آسانسورها یک یا چند روز از کار بییفتند! حتی تصور چند ساعت از کار افتادن این سیستم ها در چنین سازه هایی مصیبت بار است. اما نکته مهم در این سیستم های آسان کننده زندگی بشر، وزنه های کالیبراسیونی چدنی هستند که تعادل در کابین آسانسور را مهیا نموده اند.

آشنایی با وزنه چدنی و کالیبراسیون

ویژگی های وزنه های چدنی

وزنه چدنی همانطور که از اسمش پیداست از جنس چدن ساخته می گردد و آن ها را می توان در کلاس های m1، m2و m3 یافت. برخلاف دیگر انواع وزنه های کلاس e و f که بسیار حساس هستند و برای نگهداری از آن ها احتیاج به دقت و مراقبت زیادی می باشد، وزنه های چدنی با هر موقعیتی و هر نوع آب و هوایی دچار اختلال در کالیبراسیون نمی شوند و آسیبی به آن ها نمی رسد. در واقع باید بدانیم که از وزنه های چدنی برای کارهای ظریف با دقت های بالا به هیچ وجه استفاده نمی گردد.

بعلاوه باید بدانیم که روی وزنه های چدنی حفره ای تعبیه شده است که از آن برای کالیبره کردن و تنظیم کردن آن استفاده می گردد. برای کسانی که بنا به نوع کسب و کارشان احتیاج به وزنه های چدنی دارند این آگاهی ضروری است که بدانند وزنه های چدنی در سه مدل غالبا ریخته گری شده و به مشتریان ارائه می شوند. این وزنه ها را می توانید رد مدل های شیاردار، استوانه ای و همین طور مکعبی پیدا نموده و خریداری نمایید. بعلاوه بر اساس نوع کاربری که از آن ها انتظار دارید وزنه های چدنی را می توانید از وزن 100gr تا وزن 500gr پیدا کنید.

کاربردهای وزنه چدنی

وزنه های چدنی برای کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. آسانسورها یکی از مهمترین ابزاری هستند که وزنه های چدنی در آن ها به کار برده می شوند. در آسانسورها، نصب وزنه های چدنی یک نکته حیاتی شمرده می گردد. البته نباید از این موضوع غافل شد که بین وزنه های چدنی استاندارد با وزنه های چدنی که در آسانسورها برای حفظ تعادل کابین به کار برده می گردد تفاوت وجود دارد.

وزنه های چدنی کالیبراسیون را برای کالیبره کردن باسکول ها و همین طور تمامی دستگاه های توزینی که در کارخانجات صنعتی، کارگاه های تولیدی، آزمایشگاه های شرکت ها و کارخانه های صنعتی به کار گرفته می شوند، مورد استفاده قرار می دهند که این کاملا متفاوت با وزنه های چدنی است که در خنثی کردن وزن کابین آسانسور و همین طور کاستن لرزه های کابین در حین حرکت و کم کردن صدای آن به کار برده می گردد.

وزنه های چدنی استاندارد همیشه طی دوره هایی احتیاج به تنظیم دارند تا دقت عمل آن ها با کالیبره شدن به موقع بهبود پیدا نموده و خطای آن ها به هنگام توزین کاهش پیدا کند. تمامی دستگاه ها و سیستم های توزین و وزن کشی مثل باسکول ها که در صفحه کفی خود دارای لودسل می باشند به هنگام کالیبره شدن احتیاج به وزنه های چدنی دارند.

وزنه کالیبراسیون

وزن کردن نه تنها در دنیای تجارت و کسب و کار امروزی نقش مهمی ایفا می نماید بلکه از هزاران سال پیش برای کسب و کار و تجارت تاثیر گذار بوده و همچنان نیز مهم و حیاتی می باشد. امروزه با روی کار آمدن ترازوها و سیستم های توزین دیجیتال، احتیاج به کالیبراسیون و تنظیم وزنه ها برای کاهش خطای آن ها به هنگام توزین بسیار احساس می گردد. وزنه کالیبراسیون همان وزنه های استاندارد هستند که در کلاس های e، fو mموجود می باشند. برای هر نوع دستگاه و ترازویی نوع خاصی از وزنه کالیبراسیون و در کلاس خاصی استفاده می گردد.

به عنوان نمونه برای ترازوهای آزمایشگاهی، طلاسازی ها و طلا فروشی ها و… که احتیاج به دقت عمل بسیار بالایی دارند، از وزنه های کلاس e به کار میبرند. در واقع وزنه های کلاس e را بیشتر برای ترازوهای تحلیلی که دقت خیلی بالایی دارند به کار می برند.

وزنه های کلاس f دقت عمل پایین تری نسبت به وزنه های کلاس e دارند ولی با این حال همچنان مورد استفاده در انواع بیزینس ها و امور آزمایشگاهی حساس و همین طور ترازوهای الکترونیکی دقیق می باشند. وزنه های کالیبراسیون کلاس e و f از جنس فلزاتی مثل برنج، آلومینیوم و یا استیل ضد زنگ 304 ساخته می شوند. برای این وزنه ها جعبه های مخصوصی ساخته می شوند تا تمامی وزنه ها به صورت اصولی در آن ها نگهداری شوند.

ویژگی های وزنه های کالیبراسیون

تمامی وزنه های کالیبراسیون از نظر دقت سنجی و استاندارد بودن زیر نظر سازمان های مخصوصی مثل سازمان ASTM و یا سازمان OIML و یا NIST مورد سنجش دقیق و آزمون قرار می گیرند. از همین رو این سازمان ها پس از ارائه گواهینامه های معتبر به وزنه های کالیبراسیون، اعلام می دارند که برای حفظ کیفیت و دقت عمل وزنه کالیبراسیون حتما باید بالاترین مقدار مراقبت را از این ابزار به عمل آورد. به عنوان نمونه نباید این وزنه ها در معرض گرد وغبار شدید، آلودگی مواد شیمیایی، رطوبت، نور شدید آفتاب و… قرار داشته باشند.

بعلاوه بهتر است در هنگام استفاده از وزنه های کالیبراسیون از دستمالی که در جعبه این وزنه ها قرار داده شده است برای حمل آن ها بهره ببرید. وزنه ها را باید از اعمال ضربه های سنگین، افتادن و سقوط از بندی دور نگهداشت. وزنه های کلاس m به مراتب احتیاج به مراقبت کمتری نسبت به وزنه های کالیبراسیون کلاس e و f دارند و از آن ها بیشتر برای کالیبره کردن سیستم های توزین استاندارد استفاده می گردد.

چقدر می پسندید؟

منبع: اتاق
انتشار: 4 دی 1403 بروزرسانی: 4 دی 1403 گردآورنده: seeturkiye.com شناسه مطلب: 76

به "آشنایی با وزنه چدنی و کالیبراسیون" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با وزنه چدنی و کالیبراسیون"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید