چطور در هواپیما رفتار مناسب داشته باشیم؟

به گزارش سفر ترکیه، رفتار صحیح و برخورد مناسب در هر مکانی شرط حضور در آنجا است. اما هنگام سفر با هواپیما چه آدابی را باید رعایت کنیم؟

چطور در هواپیما رفتار مناسب داشته باشیم؟

خرید بلیط هواپیما همواره تنها نکته مهم سفرهای هوایی نیست. در طول پرواز گاهی پیش می آید که با برخی افراد در هواپیما هم صحبت شویم؛ افرادی که نمی شناسیم. زمانی که تعداد مسافران بسیار است و مجبور هستیم پروازی طولانی را تجربه کنیم، پس بهتر است تا با ملاحظه برخی نکته ها پروازی راحت و بی دردسر را پشت سر بگذاریم و از نگاه های خشمگین و توهین آمیز دور باشیم.

1. نگه داری وسایل

زمانی که در راهرو هواپیما حرکت می کنید و در پی صندلی می شد، چمدان یا کیف خود را مقابل خود و نزدیک به زمین نگه دارید؛ اگر چمدان یا کیفتان را بالا بگیرید (بغل کنید) امکان اینکه با بازو، شانه یا سر مسافرانی که نشسته اند برخورد کند زیاد است. اگر چمدان شما چرخ دار است، می توانید آن را پست سر خود بکشید.

1.1) از فضای مخصوص بالای صندلی خود بهره ببرید

هرگز چمدان خود را در راهرو قرار ندهید، مگر اینکه همان جا بنشینید. برای اینکه سریع تر خارج شوید، چمدان خود را نزدیک در قرار ندهید. اشغال کردن فضای مخصوص چمدان دیگران کار مودبانه ای نیست و می تواند پرواز را به تأخیر بی اندازد.

2.1) از مسدود کردن راهرو بپرهیزید

به یاد داشته باشید که فضای داخل هواپیما کم است. همواره زمانی که در حال قرار دادن وسایل در فضای بالای سرتان هستید مراقب باشید که راه را برای دیگرانی که در راهرو هستند، مسدود نکنید. وسایلی را که حین پرواز مدام استفاده می کنید، در جیب صندلی یا زیر آن قرار دهید.

3.1) زمانی که چمدان را از فضای بالایی خارج می کنید، مراقب باشید

ممکن است چمدان طوری قرار گرفته باشد که روی سر شما یا فرد دیگری بیفتد. اگر چمدانتان بسیار بزرگ و سنگین است، ابتدا اجازه دهید مسافران خارج شوند تا صف را مسدود نکنید (ممکن است آن ها منتظر هواپیمای دیگری باشند) یا از فرد دیگری بخواهید به شما یاری کند تا وقت دیگر مسافران را هنگام خروج نگیرید.

2. محترمانه نشستن

1.2) تا زمانی که به شما اجازه نداده اند، پشتی صندلی را خم نکنید

هرگز به محض نشستن، پشتی صندلی خود را خم نکنید. اگر قصد چنین کاری را داشتید به آهستگی آن را انجام دهید، درغیر این صورت ممکن است ضربه محکمی به سر مسافر عقبی که احتمالا در حال برداشتن وسیله ای از جیب صندلی جلوی اش است، وارد کنید؛ یا ممکن است به نوشیدنی که روی سینی او قرار گرفته است، ضربه بزنید. به یاد داشته باشید که هنگام سرو غذا یا نوشیدنی، صندلی خود را به حالت اولیه بازگردانید، یا در صورت امکان صبر کنید تا خوردن غذاها و نوشیدنی ها و سپس کار مهمانداران تمام گردد.

2.2) پشت سر خود را آنالیز کنید که آیا مسافر عقبی قدبلند است، یا بچه ای کوچک در آغوش دارند

اگر چنین بود پشتی را هرگز عقب ندهید، به خصوص اگر پرواز کوتاهی درپیش دارید. با خم کردن صندلی، فضای کافی را از مسافر عقبی می گیرید. در واقع، به بهای راحتی خود، راحتی را از دیگران می گیرید. می توانید از آن ها بپرسید که آیا می توانید صندلی را خم کنید یا خیر. اگر از آن دست افرادی هستید که حتما باید صندلی را خم نمایند، سعی کنید هنگام دریافت کارت پرواز صندلی های نزدیک در خروجی، صندلی های آخر، صندلی جلو و... را درخواست کنید.

3.2) اگر فردی بلند قامت، هیکلی یا دارای کودکی هستید که باید روی پاهایتان بگذارید و می دانید که خم شدن صندلی جلویی راحتی را از شما می گیرد، صندلی های جلو یا صندلی راهروی خروج را رزرو کنید

با این کار نه تنها شما فضای بیشتری دارید، بلکه کار را برای مسافر جلویی هم آسان نموده اید. اگر در ردیف وسط بنشینید، در واقع مسافر جلویی نیز محدود می گردد و ممکن است، چه بخواهید چه نخواهید، دوست داشته باشد صندلی اش را خم کند.

4.2) اگر با یک یا چند کودک سفر می نماید، چشم از آن ها برندارید

بچه ها دوست دارند خود را تکان دهند، لگد بزنند یا محکم به صندلی جلویی ضربه وارد نمایند که این کار باعث سلب آرامش از آن مسافر می گردد. کنترل چند کودک هنگام پرواز کار سختی است؛ اما کنار آمدن با مسافر عصبانی جلویی کار دشوارتری است.

  • اگر کودک یا بچه هایتان با پرواز مشکل دارند، تمام سعی خود را بکنید تا آن ها را آرام نگه دارید تا برای دیگران مزاحمتی ایجاد ننمایند. به میزان کافی وسایل بازی، میان وعده، کتاب و دیگر وسایلی که کودک شما را ساکت و آرام نگه دارد با خود همراه داشته باشید.
  • می توانید او را به غذاخانه ببرید تا کمی پاهایش را استراحت بدهد.
  • پوشک فرزندتان را در توالت عوض کنید. در بیشتر توالت ها، جای مخصوص و سطل مخصوص برای عوض کردن پوشک نوزاد وجود دارد.
  • هنگام شیر دادن به کودک، از یک پارچه یا شال بهره ببرید تا هم شما و هم دیگران راحت باشند.

5.2) اگر مسافر دیگری آداب صحیح را رعایت نکرد؛ برای مثال بدون اجازه شما پشتی صندلی اش را خم کرد، شخصا وارد عمل نشوید

از یک مهماندار بخواهید تا موقعیت را آنالیز کند و اگر نتوانستند یا نخواستند (که چنین چیزی هرگز اتفاق نمی افتد) خیلی مودبانه، اما مصرانه، از سرمهماندار بخواهید تا اوضاع را کنترل کند.

6.1) از گرفتن پشتی صندلی جلویی خودداری کنید

گرفتن پشتی صندلی، به هنگام عبور از راهرو یا هنگامی که نشسته اید ممکن است برای مسافری که روی آن صندلی نشسته است ناخوشایند باشد. مانند مهمانداران، سعی کنید هنگام عبور تعادل خود را با گرفتن محفظه های چمدان در قسمت بالا حفظ کنید.

3. احترام به حریم شخصی دیگران

1.3) خودداری از مزاحمت برای دیگران

مهم نیست که شما چقدر دوست دارید در هواپیما دوستان تازه پیدا کنید، زیرا ممکن است فرد کناری شما مشغول انجام کاری باشد یا اصلا مایل به صحبت با کسی نباشد. اگر پیشنهاد یا صحبت محبت آمیز شما، پاسخ درخوری دریافت نکرد، متوجه نکته شوید و دیگر ادامه ندهید. اگر با کودک سفر می کنید، اجازه ندهید تا با دیگر مسافران احساس راحتی نمایند و مزاحمشان شوند (مثلا از دیگران بخواهند با آن ها بازی نمایند). برخی مسافران برای رعایت ادب لبخند می زنند؛ اما واقعا مایل به انجام قایم باشک و دیگر بازی ها با بچه ها نیستند.

2.3) اگر می خواهید با وسایل الکترونیک شخصی خود فیلم ببینید، حواستان باشد که صفحه نمایش شما از صندلی عقب پیدا است

اگر فیلمی که می بینید دارای صحنه های خشن باشد، باعث آزار مسافران عقبی، به خصوص بچه ها می گردد. از وسایل کوچک تر مانند iPod بهره ببرید که در این موقعیت ها مناسب تر هستند.

3.3) مراقب آرنج خود باشید

اگر در حال خواندن روزنامه یا کار با لپ تاپ هستید، حواستان باشد، آرنج خود را در فضای شخصی فرد کناری قرار ندهید. سعی کنید دسته صندلی کناری را نگیرید، به خصوص اگر فرد بغل دستی شما بر صندلی وسط نشسته باشد و فضای محدودی داشته باشد.

  • از دسته صندلی خود و پریز هدفون خود بهره ببرید، زیرا اگر از پریز دیگران بهره ببرید ممکن است معذب شوید.

4.3) وسایل خود را نزدیک به خود نگه دارید

اگر کیف یا کت خود را روی پاهایتان قرار دادید، مراقب باشید روی پاهای فرد کناری نیفتد.

5.4) مشغول خواندن کتاب خود باشید و از سرک کشیدن به کتاب، روزنامه یا وسایل الکترونیکی فرد کناری بپرهیزید

آن ها متوجه نگاه های شما می شوند و این کار بسیار آزاردهنده و دور از ادب است.

  • اگر در صندلی های وسط راهرو گیر نموده اید و همچنان می خواهید از چشم انداز لذت ببرید، برای تماشای بیرون روی فرد کناری لم ندهید.

6.4) حتما از هدفون بهره ببرید

برای گوش دادن به موسیقی، بازی کردن، و غیره از هدفون بهره ببرید. شنیدن موسیقی و صدای دیگران می تواند آزاردهنده باشد.

4. با احتیاط حرکت کردن

1.4) هنگام خروج از هواپیما مراقب دیگر مسافران باشید

سعی نکنید به زور، خود را اول از همه به در خروج برسانید. اجازه دهید اول افرادی که نزدیک در هستند خارج شوند. وقتی نوبت به شما رسید، سریع حرکت کنید تا مسافرانی که از قبل بلیط هواپیما دیگری را رزرو نموده اند، به موقع به پروازشان برسند.

2.4) از قبل فکر همه چیز را بکنید

اگر می دانید که در سفر، پرواز اتصالی خواهید داشت، بلیط هواپیما را خیلی زودتر رزرو کنید تا بتوانید صندلی های جلو را بگیرید.

3.4) تنها زمانی که لازم است از سر جای خود بلند شوید

تنها زمانی که مجبور هستید به توالت بروید یا برای کاری بلند شوید، صندلی خود را ترک کنید. هرآنچه که می دانید طی سفر به آن احتیاج پیدا می کنید، پیش از آغاز پرواز از چمدانتان بردارید.

4.4) زمانی که بلند می شوید به صندلی جلویی ضربه و لگد نزنید یا فشار وارد نکنید، بلکه از دسته صندلی خود برای بلند شدن بهره ببرید

اگر قصد بلند شدن دارید و یک یا چند مسافر جلوی راه شما هستند، خیلی محترمانه از آن ها بخواهید تا بلند شوند و شما بتوایند رد شوید. سعی نکنید به سختی و مشقت از کنار آن ها عبور کنید. این کار نه تنها دچار آزار می گردد، بلکه ممکن است به شما یا دیگران آسیب بزند یا اینکه تعادل خود را از دست بدهید و بیفتید.

اگر در پی خرید بلیط هواپیما هستید، می توانید به وسیله موتور جستجوی پرواز خبرنگاران ، بلیط مقرون به صرفه هواپیما به مقصد مورد نظر خود را یافته و از فروشنده های معتبر بخرید.

منبع: کجارو / wikihow.com
انتشار: 26 آذر 1403 بروزرسانی: 26 آذر 1403 گردآورنده: seeturkiye.com شناسه مطلب: 71

به "چطور در هواپیما رفتار مناسب داشته باشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور در هواپیما رفتار مناسب داشته باشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید